Fejfájás fájdalom


Ahhoz, hogy rájöjjünk, mi miatt fáj a fejünk az egyik legfontosabb információ, hogy melyik területen jelentkezik a fájdalom.

Honnan ered a fejfájás?

Lássuk a leggyakoribbakat! A fejfájás a leggyakoribb egészségügyi problémák közé tartozik, számtalan típusa létezik, és az is eltérő lehet, hogy mennyire intenzíven érzi valaki a fájdalmakat.

fejfájás fájdalom

A diagnózisban azonban rendkívül sokat segít annak meghatározása, hogy pontosan fejfájás fájdalom fáj a fejünk. Eltérő lehet emellett az is, hogy milyen intenzitással jelentkezik a fájdalom, de hogy a mintegy különböző típusú fejfájásból melyikkel van dolgunk, egyéb tüneteket is segíthetnek eldönteni.

fejfájás fájdalom

Homlok tájékán jelentkező fejfájás A homlok tájékán jelentkező fájdalom a tenziós fejfájásra a legjellemzőbb. Ha a fájdalmat az orrunk, illetve a szemöldökeink felett érezzük, akkor az inkább az úgynevezett szinuszos vagy szinusz fejfájás tünete — ezt az arc- illetve a homlok üregeinek gyulladása okozza.

Azonnali migrén és fejfájás enyhítésére hang és a zaj terápia - binaurális ütemek a gyógyulásra

Ha csak a homlok egyik oldalán gyakran egy pontban tapasztaljuk a ketonális ízületi fájdalom kenőcs, annak a legtöbbször migrén vagy cluster fejfájás áll a hátterében. Tarkónál jelentkező fejfájás A tarkónál vagy a fej hátsó részén érezhető, gyakran lüktető jellegű fejfájás különösen, ha a nyaki izmok megfeszülése vagy görcse is tapasztalható általában a tenziós fejfájásra utal.

fejfájás fájdalom

Halántéktáji fejfájás A halántéktájéki fájdalom lehet tenziós fejfájás tünete, ebben az esetben mindkét oldalon érezzük: mintha két oldalról összenyomnák vagy összepréselnék a fejünket. Ha azonban csak az egyik halántékunk fáj, az inkább migrénre vagy cluster fejfájásra utal — az utóbbi általában sokkal erősebb. Szem mögötti fejfájás Az egyik szem mögötti fájdalom a migrén jellegzetes kísérő tünete, míg ha mindkét szem mögött érezzük a fájdalmat, az szinuszos fejfájást jelenthet.

Fáj a feje, de épp nincs Önnél gyógyszer?

Ez utóbbi esetben a homlok szemöldök, illetve fejfájás fájdalom feletti részén, valamint a szemek alatt is érezhetjük a fájdalmat. Ha nemcsak a szem mögött, hanem annak környékén nagyjából azon a területen, melyet a tenyerünkkel le tudunk fedni érezzük a nagyon erős fájdalmakat, az cluster fejfájást is jelenthet.

 • Melyik kenőcs jobb az ízületek áttekintésére
 • A tenziós fejfájás és tünetei
 • Fejfájás csillapítása, kezelése - FájdalomKözpont
 • Fejfájás - Neurológiai Központ
 • Fejfájás 10 fajtája, 36 oka és kezelése fájdalomterápiával [teljes útmutató]

Ha az egész fejünk fáj Amennyiben nem tudjuk egyértelműen meghatározni, hogy a fejünk melyik területe fáj, akkor a kísérő tünetek vagy a körülmények segíthetnek megállapítani, hogy milyen problémánk van.

Ha például reggel, közvetlenül felkelés után fáj a fejünk, az magas vérnyomásra utalhat, de a fejfájás gyakori kísérője a fertőző betegségeknek is, ilyenkor lázat, gyengeséget, köhögést, hasfájást vagy hányingert is érezhetünk.

Beszélne egy orvossal?

 • A boka és a láb duzzanata
 • Gyors tippek fejfájásra, ha nincs nálunk gyógyszer | BENU Gyógyszertárak
 • Fejfájás, neurológia - Budai Egészségközpont
 • A fejfájás és típusai - HáziPatika
 • A fájdalom helyéből kideríthető a fejfájás oka

Hívja az Egészségkalauz. Kattintson IDE! Ha a fejfájás mellett könnyezést, orrdugulást, orrfolyást is tapasztalunk, akkor valószínűleg allergia áll a háttérben. Az éhség vagy szomjúság, a kimerültség, a stressz, a másnaposság is okozhat fejfájást.

fejfájás fájdalom

Sőt az is előfordulhat, hogy más területről, pl. Forrás: EgészségKalauz.

 1. Hol fáj a feje? Így állapíthatja meg, mi okozza! - EgészségKalauz
 2. Hogyan kell kezelni a duzzadt lábujjütést
 3. Artrosis a láb térdduzzanatában